sign4Dsign ontwerp & drukwerk

doelgerichte creativiteit
functionele vormgeving
met verstand van zaken

Drukkerij en verspreiding in Steenwijk

Zoek je een drukkerij en verspreiding voor jouw reclame drukwerk in Steenwijk?
 

folders en flyers van GreenFixx verspreid in Diever
 

Als je in Steenwijk en omgeving reclamedrukwerk wilt laten verspreiden, dan kun je dat allemaal bij sign4Dsign ontwerp & drukwerk regelen. Vanaf het ontwerpen van jouw flyer of folder en het aanleveren bij de drukkerij tot en met het opgeven van te bezorgen postcodegebieden en het afleveren bij het verspreidbureau.

Van drukkerij naar verspreiding

Het wordt allemaal professioneel uitgevoerd voor een optimaal resultaat. Voordat we het (door jou goedgekeurde) ontwerp naar de drukkerij sturen, kun je ook nog de papierkwaliteit / -dikte kiezen (zeker bij grotere oplages nog wel een kostenfactor van belang). Het drukwerk zal rechtstreeks van de drukkerij naar het verspreidbureau verstuurd worden. Je kunt ervoor kiezen om eventuele folders of flyers die over zijn, vanuit de drukkerij te ontvangen of dat sign4Dsign deze bij jou aflevert op jouw bedrijfslocatie of thuis.

 

affiches, flyers, folders en consumptiekaarten reclamedrukwerk voor De Drentse Koe

Drukwerk zelf (laten) verspreiden

Natuurlijk is het ook mogelijk dat jij al het drukwerk ontvangt om het eventueel zelf te (laten) verspreiden. Wil je meer weten over de mogelijkheden van reclamedrukwerk (of andere soorten drukwerk) dan kan sign4Dsign bij jou langskomen om e.e.a. te bespreken of te laten zien.

Het is een kunst om iets moois te maken,
het is de kunst om het betaalbaar te houden.

 

     Vragen kost niets    

drukkerij en verspreiding in Steenwijk

 

Goedkoop drukwerk

Drukkerijen kunnen dankzij standaardisatie en specialisatie veel goedkoper produceren dan vroeger. Daardoor lijken de kosten voor ontwerp en verspreiding relatief hoog. Maar dat komt dus puur doordat drukwerk één van de weinige dingen is die in de afgelopen jaren goedkoper zijn geworden i.p.v. duurder.

Meer waar voor je geld

Daarom kunnen we jouw drukwerk, van werkelijk uitstekende kwaliteit, zo (relatief) goedkoop maken. Om maximaal effect te hebben van jouw reclame budget, kun je ook maar beter investeren in een fraai en professioneel design. Het valt tenslotte huis-aan-huis op de deurmat en mensen zijn wel verwend in het moderne medialandschap. Bij sign4Dsign ontwerp & drukwerk zit je dan goed.

affiches, flyers, folders en brochures

Veel gehoorde vragen

Wat kost drukwerk in Steenwijk?

Voor huis-aan-huis verspreiding in de stad Steenwijk zelf heb je ca. 5.900 folders of flyers nodig. In de drukkerij werken we met staffels die van 5.000 naar 7.500 stuks gaan. In dit geval kun je 7.500 exemplaren laten drukken, waarvan je dan ca. 1.500 overhoudt. De meest gebruikte folders (full colour gedrukt op 170 grams zijdeglans papier) kosten €229,00 Bij Vistaprint moet je in dit geval minimaal 10.000 stuks laten drukken voor €539,27!

Voor huis-aan-huis verspreiding in de gemeente Steenwijkerland heb je ca. 16.600 folders of flyers nodig. Met drukkerij staffels die van 15.000 naar 20.000 stuks gaan, moet je hiervoor 20.000 exemplaren laten drukken, waarvan je dan ruim 3.000 overhoudt. De meest gebruikte folders (full colour gedrukt op 170 grams zijdeglans papier) kosten dan €520,00
Bij Vistaprint betaal je voor 20.000 van deze folders €980,20! Bij sign4Dsign betaal je inclusief een professioneel ontwerp zelfs minder dan dit!!!
Genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief verspreiding. Voor kosten verspreiding zie elders in deze Veel gehoorde vragen. Kosten opmaak zijn o.a. afhankelijk van het model folder. Kijk voor informatie hierover op de pagina met drukwerk prijzen.

Wat is een drukproef?

Een drukproef is een voorbeeld van de opzet van je drukwerk die voor jou gemaakt wordt ter controle. En uiteindelijk ter goedkeuring voor het naar de drukkerij gaat. Tegenwoordig krijg je vaak een digitale (PDF) proef. Bij sign4Dsign kun je ook een geprinte proef ontvangen. Ik kan me voorstellen dat je het op ware grootte wilt beoordelen en voor sommige mensen werkt de controle dan beter. Bedenk wel dat de drukkleuren iets af kunnen wijken van zowel een digitale als een papieren drukproef.
Juist voor dit soort interactie waarbij de ontwerper advies kan geven bij de beoordeling van je drukproef, is het goed om met professionals uit de buurt te werken.

Wat is de levertijd van drukwerk in Steenwijk?

De levertijd van het meeste drukwerk is 5 werkdagen, na goedkeuring van de drukproef. Voor sommigee papiersoorten en brochures kan de doorlooptijd in de drukkerij iets langer zijn. Wil je extra goedkoop drukwerk? Dan kun je soms met een iets langere levertijd nóg voordeliger uit zijn, omdat je de drukkerij meer tijd geeft om jouw order optimaal in te plannen.

Is spoed drukwerk mogelijk?

Haastige spoed is zelden goed... maar wel mogelijk! Versnelde levering in 3 dagen uit de drukkerij is mogelijk. Maar ook dezelfde of de volgende dag kan geregeld worden. Dan printen we het i.p.v. drukken, waardoor de oplages (aantallen) beperkt moeten blijven. Bedenk dat er dan heel weinig tijd voor opmaak en controle is, waardoor de kans op fouten groter is... Versnelde en spoedleveringen zijn behoorlijk duurder dan standaard.

Bestaat drukkerij Hovens Greve in Steenwijk nog?

Nee, hoewel Hovens Greve nog wel in online zoekresultaten voorkomt, is deze drukkerij in Steenwijk in 2018 helaas gestopt. Ontwerpburo sign4Dsign heeft ook jaren lang dankbaar van de diensten van de broers Van Doorne gebruik gemaakt. Ook voor jouw print- en drukwerk kan sign4Dsign een uitstekend alternatief bieden. Dus informeer gerust!

Wat kost drukwerk verspreiding in Steenwijk?

In de stad Steenwijk gaat het om ca. 5.900 adressen en verspreiding via Spotta kost dan ca. €179,00 Voor verspreiding in de gemeente Steenwijkerland gaat het om ca. 16.600 adressen en bij Spotta betaal je dan ca. €680,00 (prijspeil 2020)

Als je verspreiding via sign4Dsign wilt laten regelen wordt er een 10% commissie gerekend met een minimum van €25,00 Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Hoe snel werkt drukwerk verspreiding in Steenwijk?

Hoewel we drukwerk in ca. 1 werkweek uit de drukkerij kunnen krijgen, duurt het 3 tot 4 weken voordat het met de verspreiding van Spotta (Netwerk VSP) op de deurmat ligt. Inclusief de opmaak en drukproef controle, moet je daarom rekenen dat je dan wel 5 weken van tevoren moet beginnen. Ook kunnen we werken met een verspreider als B&L. Daar moeten we 1 week van tevoren aanleveren voor verspreiding in Steenwijk. Als jij van andere verspreiders gebruik wilt maken dan kunnen we jouw folders rechtstreeks van de drukkerij daar laten afleveren.

Kan mijn reclamedrukwerk met spoed verspreid worden?

Alleen met een spoed order in de drukkerij kan sign4Dsign een paar dagen winnen. Maar een snellere verspreidmethode moet je zelf organiseren omdat verspreidbureau's met een vast weekschema werken.

Waar kan mijn reclame bezorgd worden in Steenwijkerland?

Hoewel veel verspreiders zeggen een landelijke dekking te hebben, komt het toch wel eens voor dat een wijk niet bezorgd wordt omdat ze op dat moment geen bezorger hebben. Hiervoor kan sign4Dsign dan ook niet instaan.

Hoe zit het nou met die Ja-Ja stickers?

Het is zo dat adressen met Nee-Nee stickers geen ongeadresseerd drukwerk moeten ontvangen. Bij de Ja-Nee stickers mogen wel huis-aan-huis kranten bezorgd worden maar geen reclamedrukwerk. Adressen zonder stickers ontvangen alles. In sommige gemeenten (maar nog niet in Steenwijkerland) verdwijnt de Nee-Nee sticker en gaan ze een Ja-Ja sticker gebruiken. Daar mogen adressen zónder sticker dus niet meer bezorgd worden. Zeker in die gemeenten wordt het daarom interessanter om in de huis-aan-huis krant te gaan adverteren. Ook voor advertentie opmaak kun je overigens bij sign4Dsign terecht!